K2 Flexonyomógépek

Flexoalapok

Tudta Ön, hogy a Flexo egyike azon tradícionális nyomtatási eljárásoknak
ahol piaci részesedés növekedés várható a következő évtizedben?

Nézzük meg miért érdemes bevezetnie a flexo technológiát

A flexográfiai nyomtatás egy meglehetősen egyszerű folyamat – híg folyos azonnal száradó festék kerül felhordásra egy aniloxhengerrel, mely egyben festékező hengerként is funkcionál,majd közvetlenül a nyomtatandó felületre egy fotopolimer magasnyomó forma segítségével.

A festékfelhordás az anilox henger felbontásával szabályozhatjuk – nagyobb, nyitottabb cellák (kisfelbontású) több festéket továbbítanak, és ezzel ellentétesen a kisebb cellák (nagyfelbontású) kevesebbet.

A felhordott festék mennyiségének megváltoztatásához ki kell vennie az anilox hengert és egy másikat behelyeznie. Ez lecsökkenti a festékfelhordást néhány meghatározott lépésre, míg az ofszet nyomtatás adottsága a végtelenül variálható festékfelhordás és még pontosabb színtartás.

Ugyanakkor ez a korlát egyben a flexo legnagyobb előnye, mert lehetővé teszi ugyan annak a színnek az egyszerű reprodukálását (ismételt megrendeléseknél) és változatlanul tartja a színt a teljes nyomtatási folyamat alatt. Sőt, lehetővé teszi az egyszerű és nem drága gépek használatát és kevésbé igényel szakképzett személyzetet.

A legérdekesebb technológiai fejlesztések, melyek a flexo technológia dicsőségét és erejét hozták meg:

  • fotópolimer formák, melyeket a Du Pont talált fel, nagyban leegyszerűsítik a formakészítési folyamatot és megkönnyítik a nagy felbontású (54-60 v/cm) nyomtatást
  • a CTP, azaz számítógépről közvetlenül a nyomólemezre történő lézeres levilágítási technológia a formagyártást új magaslatokba röpítette, lehetővé téve az ultra nagy felbontású (68-80 v/cm) nyomtatást
  • kerámia lézervésett nagyon finom felbontású aniloxok tették lehetővé a nagy felbontású kis pontok nyomtatását a fotopolimer formákról
  • UV és EB festéktechnológiákkal érték el, hogy a kis nyomtatott pontok ugyan olyan kicsik maradjanak (pontnövekedés) és a megfelelő fedést (magas pigmentáció) a felületen, ezzel a legmagasabb minőségi eredményeket elérve.
  • Az anilox gravírozási, a formakészítési és előkészítési technológiák fejlesztései, akárcsak a festékek fejlődése képessé tette a flexót arra, hogy részt követeljen a magas minőségű nyomtatás piaci szegmenséből, melyet egykoron kizárólag az ofszet és a mélynyomtatás birtokolt.

Jelenleg a flexo nyomtatás dominál a flexibilis csomagolóanyagok, a hullámkartonok és az öntapadó címkék piacán és egyre nagyobb részt hasít le a kartondoboz dekoráció, a könyvek vagy tapéta nyomtatás területén is, melyek tradicionálisan ofszet és mélynyomtatási piacok voltak.